Номер 2, страница 57 - гдз по английскому языку 9 класс учебник Лапицкая, Демченко

Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018

Авторы: Лапицкая Л. М., Демченко Н. В., Волков А. В., Калишевич А. И., Севрюкова Т. Ю., Юхнель Н. В.

Тип: Student's book (Учебник)

Издательство: Вышэйшая школа

Год издания: 2018 - 2025

Цвет обложки: синий

Допущено Министерством образования Республики Беларусь

Популярные ГДЗ в 9 классе

Unit 3. A healthy lifestyle. Lesson 2. You are what you eat - номер 2, страница 57.

№2 (с. 57)
Условие. №2 (с. 57)
скриншот условия
Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Условие Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Условие (продолжение 2) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Условие (продолжение 3)

2a. The words below are from a conversation with a food specialist. Read the definitions, try to guess what the words mean.

nutrient['njuːtrɪənt] (n) – something in food that people and animals need to live and grow

supply[sə'plaɪ] (v) – give someone something that they need or want

dairy['deərɪ] (n) – milk and foods that are made from milk, e.g. cheese, butter

wholegrain['həʊlɡreɪn] (adj) (bread) – wholegrain food has all the wheat grain (пшеничное зерно), with its outer part

provide[prə'vaɪd] (v) – give someone something that they need or want

heal[hiːl] (v) – make a part of the body healthy again afer an injury or a desease

cell[sel] (n) – the smallest part of a living body, with a nucleus (ядро) in the middle

frozen['frəʊz(ə)n] (adj) – made extremely cold

dried[draɪd] – dried food has water removed (убранный) from it

fat[fæt] – (n) a white substance under skin; (adj) a fat person weighs (весит) too much (it is not polite to say 'fat' about a person)

protein['prəʊtiːn] (n) – a substance in meat, eggs, and milk that people need to grow and be healthy

iron['aɪən] (n) – a hard heavy metal

oxygen['ɒksɪdʒ(ə)n] (n) – a colourless gas, that all living beings breathe in (вдыхают)

prevent[prɪ'vent] (v) – stop something from happening

poultry['pəʊltrɪ] (n) – birds – chickens, ducks, geese, etc. – used for meat

2b. Make up a brief talk about food, using these words. Work in pairs.

2c. Listen to the conversation with a food specialist and say if your talk was similar. Which question wasn't asked?

The food pyramid shows very little fat. Why?

What about fruit and vegetables?

How much bread should I eat every day?

Should we eat a lot of meat?

What about milk and dairy products?

2d. Listen to the conversation again and fill in the blanks.

A: Eat a variety of foods. You need more than 40 different nutrients for good health, and no single food supplies them all. Your daily food meals should include bread and other wholegrain products; fruits; vegetables; dairy products; and meat, poultry and fish.

S: How much bread should I eat every day?

A: Eat at least (1)... of wholegrain bread and cereals, rice or pasta everyday. Look for the word “whole” before the name of the grain as it is very important. Grains, breads and cereals give us (2)... which help turn the food we eat into (3)... that our bodies need to work, play and grow.

S: And what about fruit and vegetables?

A: Vegetables provide vitamin A which helps us have (4)... and good eye-sight. Fruits give us (5)... which helps our bodies heal and grow new cells. It is very important to eat at least 100–150 grams of fruit and the same (6)... of vegetables. You may choose from (7)... and frozen as well as dried fruit, all kinds of fruit and vegetables are good for you.

S: The food pyramid shows very little fat. Why?

A: Your body doesn’t need (8).... Get most of your fat sources from fish, nuts and (9).... Eat less fats like (10)..., margarine [mɑːdʒə'riːn] and lard (сало). Choose (11)..., chicken or turkey. Bake it or grill it. It is (12)... than frying. Add more fish, eggs, beans and nuts to your diet.

Meat, fish, beans and nuts (13)...protein (белок) and iron (железо) which help build stronger muscles ['mʌs(ə)ls]. Iron carries oxygen to all parts of your (14)..., helps prevent infections, and also helps your body (15)... to get you through a busy day.

S: And what about milk and milk products?

A:Dairy products are very important. They provide calcium ['kælsɪəm], which helps build (16)... bones and teeth. So, if you can have milk, yogurt and cheese every day, do it. But go for low-fat (17).... It’s better. Ice cream is not very good for your health. The less ice cream you eat the (18)... for you.

Решение 1. №2 (с. 57)
Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 (продолжение 2) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 (продолжение 3) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 (продолжение 4) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 (продолжение 5) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 1 (продолжение 6)
Решение 2. №2 (с. 57)
Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 2) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 3) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 4) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 5) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 6) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 7) Английский язык (english), 9 класс Учебник (Student's book), авторы: Лапицкая Людмила Михайловна (Lapitskaya Ludmila), Демченко Наталья Валентиновна, Волков Андрей Валерьевич, Калишевич Алла Ивановна, Севрюкова Татьяна Юрьевна, Юхнель Наталья Валентиновна, издательство Вышэйшая школа, Минск, 2018, страница 57, номер 2, Решение 2 (продолжение 8)
Решение 3. №2 (с. 57)

2d. Прослушайте разговор еще раз и заполните пропуски.

Ответ:

1. six slices

2. carbohydrates

3. energy

4. good eye-sight

5. vitamin C

6. amount

7. fresh

8. much fat

9. vegetable oils

10. butter

11. lean meat

12. healthier

13. provide

14. body

15. have energy

16. strong

17. dairy products

18. better

Перевод:

1. шесть ломтиков

2. углеводы

3. энергию

4. хорошее зрение

5. витамин C

6. количество

7. свежие

8. много жира

9. растительные масла

10. сливочное масло

11. постное мясо

12. полезнее

13. обеспечивают

14. тела

15. иметь энергию

16. крепкие

17. молочные продукты

18. лучше

Помогло решение? Оставьте отзыв в комментариях ниже.

Присоединяйтесь к Телеграм-группе @gdz_by_belarus

Присоединиться

Мы подготовили для вас ответ c подробным объяснением домашего задания по английскому языку за 9 класс, для упражнения номер 2 расположенного на странице 57 к Учебник (Student's book) 2018 года издания для учащихся школ и гимназий.

Теперь на нашем сайте ГДЗ.ТОП вы всегда легко и бесплатно найдёте условие с правильным ответом на вопрос «Как решить ДЗ» и «Как сделать» задание по английскому языку к упражнению №2 (с. 57), авторов: Лапицкая (Людмила Михайловна), Демченко (Наталья Валентиновна), Волков (Андрей Валерьевич), Калишевич (Алла Ивановна), Севрюкова (Татьяна Юрьевна), Юхнель (Наталья Валентиновна), учебного пособия издательства Вышэйшая школа.